Кипчоге пренаписа историята и изпълни мисия "Под 2 часа"

12:05, 12 окт 19 / Свят 25 3170 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният рекордьор в маратона Елиуд Кипчоге пренаписа историята в бягането със слизане под митичната граница.

Кениецът стана първият човек, който пробяга дистанцията от 42.195 км за под 2 часа, като завърши предизвикателството с време 1.59:40,2 ч., информира „Дневник“.

Кипчоге финишира с близо десет секунди по-бързо от времето, към което се беше прицелил проектът на "Инеос". Събитието имаше задача да преобърне представите за невъзможното, като постижението е преломен момент в историята както в спортен план, така и в науката.

Кениецът проведе бягането си в обществения парк Пратер във Виена. Опитът започна в 8.15 ч. местно време, като екип от експерти от различни сфери беше уточнил всичко до последния детайл, за да се гарантират максимално добри условия пред Кипчоге.

В помощ на кениеца влязоха 41 пейсъри, които го предпазваха от вятъра и задаваха темпо от средно по 2:50 мин. на километър. В края Кипчоге направи емоционален спринт на фона на подкрепителните възгласи на публиката.

Днес отидохме до Луната и се върнахме обратно на Земята. Нямам думи, с които да изразя колко съм благодарен за подкрепата към мен от целия свят. Благодаря на всички, които ми предоставиха тази възможност", написа в „Туитър" Кипчоге, цитиран от БГНЕС.

Треньорът на атлета - Патрик Санг, също го поздрави: „Той вдъхнови всички нас и ни показа, че човешкият вид няма граници. Той написа история. Всичко беше перфектно. Това е постижение за спорта, за цялото човечество. Показва, че на каквото и ниво да си, винаги можеш да напреднеш още".

„Елиуд каза на света, че ако настроиш съзнанието и ума си към някаква цел, няма нищо невъзможно", написа легендата на средни и дълги разстояния Бърнард Лагат

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама