Шефът по вътрешната сигурност на САЩ подаде оставка

09:05, 12 окт 19 / Свят 25 1487 Topnovini
1

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви късно в петък, че изпълняващият длъжността секретар по вътрешната сигурност на САЩ Кевин Макалинън е подал оставка.

"Кевин Макалинън свърши изключителна работа като изпълняващ длъжността секретар по вътрешната сигурност. Работихме добре по граничните пунктове", заяви Тръмп в Twitter.

"Кевин сега, след много години в управлението, иска да прекара повече време със семейството си и да отиде в частния сектор. Поздравления за Кевин за добре свършена работа!"

Mакалинън изпълнява ролята в продължение на шест месеца, заменяйки Кирстен Нилсен.

Тръмп допълни, че следващата седмица ще обяви назначението на нов изпълняващ длъжността шеф по вътрешната сигурност и че за поста налице били „множество чудесни кандидати“.

Тръмп отстрани министъра си, отговорен за имиграцията

Докато Макалинън заемаше поста, администрацията на Тръмп предприе сериозни усилия за стопиране на изселването на мигранти от Хондурас, Гватемала и Ел Салвадор, като поиска от Мексико да възпрепятства транзитното им преминаване и да ги накара да кандидатстват за убежище в първата страна, в която влизат - което означава Гватемала или Мексико.

Решаването на нелегалната имиграция е основна цел на Тръмп и усилията на администрацията дават резултати.

Американските служители за охрана на границите арестуваха или спряха близо един милион нерегистрирани мигранти на южната граница с Мексико през последните 12 месеца.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани