Джафери: Има политици, които не желаят добри отношения между България и Македония

17:23, 11 окт 19 / Свят 25 1401 Topnovini
1

''България няма намерение да попречи на Македония за началото на преговорите за членство в Европейския съюз'', това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на македонския парламент Талат Джафери.

„Смятам, че и досегашните изяви, както и разположението на политическите сили в България, ясно показват, че България няма намерение да попречи на Северна Македония за началото на преговорите за членство в ЕС”, заяви Талат Джафери.

Северна Македония приветства конструктивната позиция на България за ЕС

„Въз основа на договора за добросъседство, който беше подписан между двете държави, в този процес беше пределно ясно казано от страна на България, че няма да се противопостави на това членство. Това и очакваме”, заяви председателят на македонския парламент.

„Очакваме подкрепа и от Гърция. От последните изяви на гръцкото правителство смятаме, че няма причини да попречат на република Северна Македония за членство в ЕС. Очакваме подкрепа и от Гърция”, допълни Джафери.

Той призна, че в двете съседни държави може и да има хора и политически обекти, които да не са доволни от добрите междусъседски отношения, което обаче не влияе на държавните институции.

„От значение е само, че институциите и в двете държави са в подкрепа на членството на Северна Македония в ЕС. Няма знаци за пречене”, каза Джафери. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 69 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.