Десислава Иванчева настоя да бъде разпитан Иван Гешев (ОБНОВЕНА)

14:37, 11 окт 19 25 1475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Адвокатите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров настояха в съдебна зала да се яви и да бъде разпитан заместник-главният прокурор Иван Гешев. Мотив за искането е, че има съмнения за конфликт на интереси и заговор, предаде БГНЕС.

Искането си те направиха, след като стана ясно, че Апелативният специализиран наказателен съд отхвърли искането им за отвод на съдебния състав.

Десислава Иванчева настоя и да се намерят видеозаписите от последните им задържания. Обвиняемите настояха да се изиска информация дали Иван Гешев има някаква връзка с Александър Ваклин.

ЦИК отмени отказа за регистрация на партията, издигнала Десислава Иванчева за местния вот

В началото на делото Иванчева и Петрова, както и техните адвокати, поискаха отвод на председателя на съдебния състав Георги Ушев. Те са убедени, че този състав няма да разгледа възражението им срещу постановената им на първа инстанция присъда честно и безпристрастно.

В изказването си пред съда Петрова каза, че съдия Георги Ушев е въздействал и е давал указания на съдия Иво Хинов, който постанови осъдителната присъда. Заместничката на Иванчева посочи, че са й отнети също така и конституционни права, тъй като не е била пускана за участие в дебати и телевизионни предавания по повод предизборната кампания. Тя подчерта още, че е била неравноправно третирана спрямо Иванчева, като съдът е позволил на бившия кмет да събира подписи за предизборната си кампания в разстояние на три дни, а на нея - само на един.

Петрова и Иванчева: Делото ни може да бъде върнато заради конфликт на интереси

Десислава Иванчева подкрепи изказаната позиция от Петрова и поиска отвод както на съдията, така и на цялата Специализирана прокуратура. Единствено бившият кмет на района Петко Дюлгеров, каза, че остава в ръцете на съда да прецени дали съдебният състав да си направи отвод.

От държавното обвинение пък поискаха експертиза от вещо лице, на което защитата се противопостави, тъй като вече има такава изготвена и предоставена на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама