Депутатите не се събраха за петъчното заседание

09:40, 11 окт 19 / Политика 25 1210 Биляна Иванова
1

В петъчния ден, когато премиерът Бойко Борисов трябваше да дойде в парламента, депутатите не се събраха. По правилник 121 от тях трябва да се регистрират, за да има заседание.

В 9.00 на работа дойдоха 106 народни представители, а в 9.15 се увеличиха на 112, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов си обясни ситуацията с липса на мобилизация във всички групи. „Цялата група на ДПС отсъства. Трудно се събира кворум“, коментира той.

Депутатите няма да работят 2 седмици преди изборите

Депутатът Юлиан Ангелов изтъкна, че патриотите са се регистрирали. Само шестима отсъствали, защото са кандидати за кметове. „Забелязах, че не само ГЕРБ, а и БСП бяха наполовина“, обърна внимание той. Попитан има ли умисъл според него в липсата на кворум, депутатът каза: „Трудно ми е да повярвам, че може да има договорка между БСП и ГЕРБ. Може това да се е получило, защото кампанията напредва“. „Никой с нас не е водил разговори за такива договорки. Това мога да го твърдя със сигурност“, обяви Юлиан Ангелов.

Боряна Георгиева от „Воля“ заяви: „Ние сме избрани, за да работим в тази сграда, а не да отсъстваме. Жалко е, че има подобни ситуации“. Тя обясни, че от тяхната група отсъстват петима, защото са извън страната.

Очаквайте подробности.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани