Бабата на изоставеното бебе мълчала за проблемите у дома от страх (ОБНОВЕНА)

09:34, 11 окт 19 / Общество 25 1868 Topnovini
1

Публикувана 08:13 Обновена 09:34

Бабата на 6-месечното бебе, което беше изоставено в блок столичния квартал „Люлин”, не сигнализирала социалните служби за проблеми в семейството от страх детето да не бъде отнето. Това каза в ефира на „Здравей, България” Димитрийка Цанова от дирекция „Социално подпомагане” – „Люлин”.

Изоставеното 6-месечно бебе в столичния кв. "Люлин" е настанено в дом за медико-социални грижи за деца "Св. Иван Рилски", където ще остане до намиране на нов дом.

Намериха изоставено бебе в София

Самоличността на родителите също е установена, те бяха задържани от органите на реда, а късно снощи - освободени и предстои да им бъде направена психиатрична експертиза.

Родителите на момченцето живеели заедно с майката и сестрата на мъжа. Пред полицията те разказали, че изоставили бебето, защото младата майка била подложена на постоянен тормоз от страна на роднините на съпруга си. Причината – не успявала да укроти детето, когато то плачело.

Пред социалните бабата казала, че помага на младото семейство. Редовно им давала пари, включително за медицинското обслужване на момченцето. Родителите не разполагали със средства и не получавали помощи, защото на името на бащата са регистрирани четири фирми. Самият той страда от психично заболяване, но няма валидно ТЕЛК-решение. Майка му казала, че то не е подновено, защото пречело на сина й да си намери работи.

СДВР: И двамата родители на изоставеното бебе не желаят да се грижат за него

Бебето е добре гледано и в добро физическо състояние - това е заключението на медиците, които са прегледали детето.

Социалните ще работят за неговата реинтеграция и настаняването му при близки и роднини, в краен случай приемно семейство, обясни Димитринка Цанова, директор Дирекция "Социално подпомагане" - Люлин.

Освободиха от ареста родителите на изоставеното в "Люлин" бебе

''И двамата родители имат здравни отклонения, аз бих казала психически, но това тепърва ще се установява'', допълни Цанова. ''Ще се работи предимно с близкия кръг на семейната среда на детето'', допълни тя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани