Протест в подкрепа на Джок Полфрийман в Сидни

12:30, 10 окт 19 / Свят 25 1045
1
2
3
4
5
6
7
8

Близки и роднини на арестувания Джок Полфрийман излязоха на протест пред кметството в Сидни с искане за неговото незабавно освобождаване от българките власти.

Австралия вчера обвини България в манипулативно предаване на думите на най-високопоставения представител на Канбера на Балканите Джон Филп след срещата му с министъра на правосъдието Данаил Кирилов по казуса „Джок Полфрийман".

Австралия обвини българското правителство в манипулация по казуса "Полфрийман"

Българските власти да изяснят какви са законовите основания за задържането на Джок Полфрийман пък призовава неправителствената организация „Хюман райтс уоч“. „Правото да се напуска която и да е страна е основно право и всяка рестрикция трябва да е законово аргументирана“, се казва в позицията.

Организацията припомни, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал условното предсрочно освобождаване на Полфрийман да се преразгледа от Върховния касационен съд (ВКС), въпреки че решението на Софийския апелативен съд по закон е окончателно.

Съдийският състав: Предсрочното освобождаване на Полфрийман трябва да се изпълни незабавно

Организацията твърди, че на 4 октомври тя е изпратила писмо с въпроси до министъра на вътрешните работи и до главния прокурор, но отговор все още не е получен.

По време на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк преди две седмици външният министър на Австралия Марис Пейн поиска среща с българския си колега Екатерина Захариева по случая, но такава не се състоя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани