Знаят ли депутатите какво гласуват?

09:58, 10 окт 19 / Политика 25 3022 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Дебатът в парламента по декларацията за условията на правителството към Северна Македония породи питанията - ориентират ли се депутатите в сайта на институцията, която представляват, както и прочели ли са за какво ще гласуват, когато сутрин идват на работа.

Документът е качен на сайта на парламента още вчера (бел. ред. в Законодателство, Проекти на решения, декларации и обръщения). 

Валери Жаблянов от БСП апелира, че декларацията не била раздадена на депутатите, за да знаят какво да гласуват. Той настоя документът да се разпечата на хартия и да се раздаде. Така и стана, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

От ГЕРБ му припомниха, че в миналото Народно събрание е взето решението материалите да не се разпечатват, а да се изпращат на народните представители по електронен път. Достъпни са и на сайта на институцията.

Жаблянов излезе на трибуната с телефона си и отново заяви, че декларацията я нямало. Имаше и предложения да се обяви почивка, за да прочетат народните представители декларацията. Не бяха гласувани, защото по правилник трябва да мине 1 час от началото на заседанието, за да може да се отправя предложение за почивка. Наложи се зам.- председателят на НС Емил Христов да цитира текста от правилника.

Йордан Цонев от ДПС призова да не се правят панаири, при положение, че декларацията е подписана от всички групи.  

Джема Грозданова от ГЕРБ коментира: „Мислех, че вчера сме се уговорили, разбрали, съгласили, стигнали до обща позиция“. „Явно не можахме да издържим на напрежението, че все пак ни гледат по телевизията, и стигнахме до тази разправия“, посочи тя и подчерта, че лично е разпространила декларацията по електронните пощи на депутатите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама