Повдигнаха обвинения на бившия легионер Пачелиев за убийството в Орешник

21:10, 09 окт 19 25 4144 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият легионер Иван Пачелиев получи обвинение за убийството на 72-годишният фелдшер на село Орешник.

Обвинението е за причиняване на смърт на медицинско лице, на работното му място, за което най-тежкото наказание е доживотен затвор, без право на замяна, съобщава bTV.

Има доказателства, че легионерът Пачелиев е убил фелдшера в Орешник

В задържането на бившия легионер се включиха спецчастите. До момента той не посочва мотив. По никакъв начин не оказва съдействия на службите, уточнява и комисар Ангел Цанков – директор на ОД на МВР Хасково.

Свидетелски показания и видеозаписи сочат, че Пачелиев е извършителят. Основното доказателство обаче липсва. Строго охраняван Иван Пачелиев днес отново влезе в дома си, където полицията втори ден издирва оръжието на престъплението. Това е третият му арест за последната година и половина. Между задържанията е настаняван и в психиатрия.

Заключението на лекарите е, че мъжът не е психично болен, а има личностово разстройство и може да носи наказателна отговорност.

''Сега предстои нова експертиза, с която да бъде доказано, дали страда от някакво психично заболяване, което е пряко относимо към неговата вменяемост'', уточни Дойчин Дойчев – окръжен прокурор на Ямбол.

Убитият фелдшер не е бил конфликтен. Близките му искат сурово наказание. От лекарския съюз определиха убийството на фелдшера на работното му място, като преминаване на всички човешки и морални граници.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама