Започва строителството на пътя Видин - Ботевград

12:55, 09 окт 19 25 2007 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

До месец започва реалното строителство на пътя Видин – Ботевград. Това съобщи на брифинг регионалният министър Петя Аврамова, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Днес Министерски съвет прие постановление, с което даде зелена светлина на проекта.

Максималният размер на ангажиментите, който АПИ може да приема за сключване на договори с изпълнителните, е малко над 796 млн. лв.

Цялостната модернизация на пътя от Видин до ГКПП „Кулата“ ще осигури висококачествена връзка на Северозападна България с магистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“.

„Това ще спомогне за развитието на северозападния регион и аз като негов представител знам как хората, които живеят там, очакват тази пътна връзка. Тя е важна за устойчивото и балансирано развитие на региона. Ще се подобри и пътната безопасност, която за нас е един от основните приоритети“, посочи министър Аврамова.

От думите ѝ стана ясно, че пътят ще бъде с магистрален габарит, с две ленти за движение в посока, с аварийна лента и разделителна ивица. Като в голямата си част той излиза извън населените места. Ще бъдат ремонтирани големи съоръжения и пътни възли.

Аврамова припомни, че през септември беше взето решението и за изграждането на Мездра – Ботевград.

До 2022 г. тези две пътни отсечки трябва да бъдат готови.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама