Полски евродепутат спаси мъж и детето му от горяща кола

17:05, 08 окт 19 / Свят 25 1111 Topnovini
1

Полският евродепутат Роберт Бедрон е спасил снощи мъж и двегодишния му син от горящ автомобил, съобщиха противопожарните служби в село Регут край Варшава, предаде БТА.

„Той е извадил шофьора и неговия двегодишен син от горящата кола и ги настанил в своя „Фолксваген“. Като истински пожарникар той се е хвърлил към горящата кола с пожарогасител“, написаха във Facebook от местния доброволен противопожарен отряд, които публикуваха и снимка с политика.

В текста е отбелязано, че Бедрон е похвалил пристигналите пожарникари за бързата им реакция. Спасените мъж и дете не са получили наранявания.

Автомобилът им е бил обхванат от пламъци след сблъсък с камион в района на село Табор. Причините за катастрофата се разследват.

Тази сутрин Роберт Бедрон каза, че това не е било геройство и че в подобна ситуация „всеки има законното и морално задължение да реагира“. Пред полската агенция ПАП той призова управляващите да направят по-безопасни пътищата в Полша.

Бедрон е ляв политик. Стана известен с това, че е първият явен хомосексуалист, спечелил място в парламента на Полша през 2011 г., както и с мандата си на кмет на северния град Слупск, припомнят информационни агенции.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани