Полски евродепутат спаси мъж и детето му от горяща кола

17:05, 08 окт 19 / Свят 25 1949 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полският евродепутат Роберт Бедрон е спасил снощи мъж и двегодишния му син от горящ автомобил, съобщиха противопожарните служби в село Регут край Варшава, предаде БТА.

„Той е извадил шофьора и неговия двегодишен син от горящата кола и ги настанил в своя „Фолксваген“. Като истински пожарникар той се е хвърлил към горящата кола с пожарогасител“, написаха във Facebook от местния доброволен противопожарен отряд, които публикуваха и снимка с политика.

В текста е отбелязано, че Бедрон е похвалил пристигналите пожарникари за бързата им реакция. Спасените мъж и дете не са получили наранявания.

Автомобилът им е бил обхванат от пламъци след сблъсък с камион в района на село Табор. Причините за катастрофата се разследват.

Тази сутрин Роберт Бедрон каза, че това не е било геройство и че в подобна ситуация „всеки има законното и морално задължение да реагира“. Пред полската агенция ПАП той призова управляващите да направят по-безопасни пътищата в Полша.

Бедрон е ляв политик. Стана известен с това, че е първият явен хомосексуалист, спечелил място в парламента на Полша през 2011 г., както и с мандата си на кмет на северния град Слупск, припомнят информационни агенции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама