Зам.-социален министър: Организации с външно финансиране пускат слуховете за отнемане на деца

08:54, 08 окт 19 / Политика 25 1859 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нито има подобна стратегия, нито има подобни намерения. България има собствена стратегия за закрила на детето, която има за цел единствено да подпомогне децата, които имат нужда. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова по повод масовата истерия в училища в Сливен и Карнобат, където родители панически изведоха децата си от класните стаи вчера заради слух, че ще бъдат отнети от социалните служби заради прословутата стратегия за детето.

чМного внимателно следим социалните мрежи, където атакуват стратегиите на министерството. Всяка една организация, която си поставя за цел в България да има неграмотни деца, трябва да бъде много внимателно разследванач, подчерта Русинова.

"Забелязваме, че тези организации се активизират покрай избори. Тези организации са различни и нямат единни искания. Надявам се съдбата на децата да бъде използвана като предизборен елемент", посочи зам.-социалният министър.

"Тези организации очевидно имат и външно финансиране. Част от тези организации са си направили и неправителствена организация, затова е странно защо казват, че правителството не трябва да взаимодействат с НПО", коментира Зорница Русинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама