Условна присъда за смърт на пътя с четири жертви

16:39, 07 окт 19 25 2060 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две години и четири месеца условна присъда получи турски гражданин, който миналата година предизвика тежка катастрофа на магистрала "Тракия". В управлявания от него микробус тогава загинаха три жени и дете на две години. Окръжният съд в Пловдив разгледа делото по реда на съкратеното съдебно следствие, съобщи БНТ.

Рано сутринта на първи юли миналата година по автомагистрала "Тракия" се движи пътнически микробус, управляван от Джамал Караджан. В колата са седем души - хора от семейството на Джамал и на неговата съпруга. Всички пътуват от Германия, където живеят, към Турция. Застигат камион и се блъскат в него със 110 км в час. За секунди загиват едно от децата на Джамал, двете сестри на жена му и неговата тъща. Оцелелите днес бяха в съдебната зала.

Пред съда Джамал Караджан призна вината си и делото се гледа по реда на съкратено съдебно следствие, а присъдата беше намалена с една трета.

„Присъдата според мен беше балансирана и справедлива“, заяви адвокат Мирослав Кавърджиков. „Благодарен съм, че стигнах до този ден. Всичко вече е различно за мен. Радвам се, че мога да съм със семейството си. Но имам рана, която ще остане завинаги“, каза Джамал Караджан.

Магистратите отмениха и наложената мярка "Подписка" и забраната Джамал Караджан да напуска България. А роднините му намериха сили и в скръбта си да му дадат прошка и да го подкрепят. „Тези хора са заедно от самата трагедия, те превъзмогнаха трагедията, остана само любовта между тях“, обясни още адвокатът.

С присъдата Джамал Караджан беше лишен от правото да управлява автомобил за две години и половина. Съдът прецени срокът на забраната да е по-малък от условната присъда, за да може младият мъж да работи и да се грижи за семейството си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама