Разследват обесено чучело на Грета Тунберг под мост в Рим

16:06, 07 окт 19 / Свят 25 2178 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата в италианската столица започна разследване за отправяне на тежка заплаха, след като чучело на климатичната активистка Грета Тунберг беше открито обесено под римски мост, предаде Франс прес, като се позова на италиански медии.

Путин за Грета Тунберг: Осъдително е да се използват деца за лични интереси

На снимка, разпространена в социалните мрежи, се вижда чучело с две плитки като тези на 16-годишната шведка и закачена на парапета на моста табелка с надпис на английски език: "Грета е твоят бог", предава БТА.

Снимката предизвика незабавна реакция от страна на политиците. Кметицата на Рим Вирджиния Раджи от антисистемното Движение "Пет звезди" изрази в Twitter от името на града солидарност със семейството на момичето, а водачът на управляващата Демократическа партия Никола Дзингарети осъди "зловещото насилие" - израз на неспособността на извършителите "да уважават идеи, които не споделят".

Шеф на благотворителна асоциация призова да бъде убита Грета Тунберг

Преди година Грета Тунберг стана инициатор на ученическото движение "Петъци за бъдещето" в защита на климата. На 27 септември тя приветства мащабната мобилизация на последователите на каузата в Италия. Според организаторите на "Петъци за бъдещето Италия" на призива им в цялата страна тогава са откликнали общо един милион младежи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама