Ивайло Цеков, район „Искър“: Ще работим за изграждане на три нови детски градини

14:38, 07 окт 19 25 2269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатът за кмет на район „Искър” от ГЕРБ/СДС/ Ивайло Цеков се срещна с граждани по време на открита приемна в ж.к.”Дружба-2” и в ж.к. „Дружба-1“. На срещата присъства и народният представител Валентин Радев.

„Проектите от 2008 г., които предвиждаха застрояване на почти всяко междублоково пространство, вече са минало, защото одобрените преди месеци планове запазват междублоковите пространства без застрояване. Нещо повече - чрез одобрените от Столичния общински съвет планове на „Дружба-2” – трета, четвърта и пета част са резервирани терени за изграждане на три детски градини и за създаване на парк „Таралежите”, каза Ивайло Цеков.

Валентин Радев уточни, че през 2017 г. в Народното събрание са подкрепени предложенията на Йорданка Фандъкова за защита на междублоковите пространства, за устойчивост на плановете и недопускане на промяната им за 5-годишен период, за намаляване на височината на сградите в определени зони и за отпадане на високата плътност на застрояване в ъглови терени.

По време на срещата с жители от ж.к. „Дружба-1“, в която се включи и кандидатът за кмет на Бусманци Калоян Стойнов, Ивайло Цеков запозна гражданите с подробности около предстоящото обновяване на парка до езерото. Ремонтът включва изграждане на нови детски площадки, зона за спорт и фитнес, площадка за разходка и игра на кучета, оформяне на пространството, където се хвърля кръстът на Богоявлением и възстановяване на асфалтови настилки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама