Банковият обир в София е заради небрежност на служителката

14:11, 07 окт 19 / Крими 25 1489 Topnovini
1

Трима са извършителите на обира на банков офис в София. Единият е заловен, другите двама са обявени за общодържавно издирване. Задържан е и техен помагач. Това съобщиха на брифинг административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова и директорът на СДВР Георги Хаджиев, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

От проверката е станало ясно, че тримата са наблюдавали банковия офис месец преди престъплението. Седем дни преди това те са го посетили, за да огледат ключалката на вратата и да изработят ключ за нея.

Втори задържан за банковия обир в София

Тримата предварително са набелязали трезора, в който е стоял чувалът с откраднатите близо 175 хил. лв. Те са проучили навиците на служителката, работеща в офиса, която е имала навика, когато излиза да заключва вратата на офиса, но не и тази на трезора.

Прокурор Русинова обясни, че след кражбата - около 16.00 часа на 5 октомври, извършителите са се разделили – двама са тръгнали с предварително подготвен автомобил, който след това са опожарили, а третият е избягал по друг начин.

Час след престъплението е задържан единият от обирджиите, при когото е открита сумата от 62 хил. лв. – близо 1/3 от откраднатата сума. На следващия ден при претърсване на адрес в ж.к. „Банишора“ е установен и помагач в кражбата, за когото се смята, че е изработил ключа за проникването в офиса. Двамата са задържани за 72 часа, като утре ще бъдат гледани мерките им за неотклонение.

Обраха клон на банка в София, издирват извършителите (Обновена)

Полицията продължава издирването на другите извършители. Самоличността им е изяснена и те са обявени за общодържавно издирване.

Тримата са криминално проявени. Единият е с присъда за кражби и престъпления с документи.

Георги Хаджиев обясни, че една от версиите е била за съпричастност на касиерката към престъплението, но след проверката е установено, че се касае за небрежност в работата ѝ.

Работата по случая продължава. Назначени са множество експертизи.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани