Облачен и дъждовен вторник

06:50, 08 окт 19 25 2483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във вторник преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно облачно, на места в Южна България ще превалява слаб дъжд. Около обяд от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и да намалява и до края на деня над повечето райони ще се установи предимно слънчево време. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 12 и 17 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е предимно значителна и на места, главно по-южното крайбрежие, ще превалява дъжд. След пладне от север ще настъпи процес на намаление на облачността. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 14-16 градуса. Температурата на морската вода е 19-21градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места, предимно в масивите от Южна България ще има слаби превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. По-късно през деня от запад валежите ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В сряда вятърът ще се смени с югозападен, в източните райони ще бъде до умерен и бързо ще се затопли. Максималните температури в повечето места ще бъдат между 18 и 23 градуса. Ще бъде предимно слънчево. В четвъртък облачността от запад отново ще се увеличи, ще бъде висока и средна. Вятърът ще се ориентира от запад. Максималните температури ще бъдат с още 2-3 градуса по-високи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама