Сидеров обвини ЦИК в двоен стандарт в скандала с БНТ

18:33, 06 окт 19 / Политика 25 4380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на ПП "Атака" и кандидатът за кмет на София Волен Сидеров обвини Централната избирателна комисия, че проявява двоен стандарт.

"ЦИК отмени насроченото си за днес заседание от 15:00 ч., защото разбра, че от АТАКА искаме среща и разговор за наложената ми цензура от страна на БНТ. Аз и мои колеги искахме да питаме защо прилагат двоен стандарт?", запита Сидеров в пост в страницата си във Facebook.

Сидеров: Аз направих Кошлуков директор, аз ще го сваля

"Веднъж ЦИК казва, че не може да се намеси по казуса с БНТ. Не може и да поиска БНТ да си изпълни Споразумението, подписано от Кошлуков с АТАКА. В него се казва, че имам право на достъп до участия в БНТ и не може решение на Управителен съвет да отмени Споразумението. В същото време ЦИК ме глобява за участието ми в „Референдум”, за което решава, че съм нарушил нещо си. После пишат писмо, че не могат да се намесят и не могат да отговорят на искането ни да се осигури достъп до БНТ. Казват „не сме страна”. Веднъж са страна, веднъж не са. Това не е правно издържано поведение на институция, каквато е ЦИК. Защо Кошлуков погазва собствения си подпис в Споразумението и защо БНТ ограничава правото на една политическа сила и кандидат за кмет да има достъп до ефира на държавната телевизия?", запита лидерът на "Атака".

ЦИК отхвърли искането на "Атака" Сидеров да участва в "Панорама"

Сидеров пита още защо предаването "Референдум" е свалено от сайта на БНТ. "Нека се види дали съм нарушил или не регламента", пише той.

Адвокатът на Сидеров е категоричен, ЦИК и БНТ погазват правила, при които се изисква равнопоставеност на участниците в изборите.

Утре в 11 часа от "Атака" отново излизат на протест пред БНТ срещу "цензурата и нарушаването на принципа за равнопоставеност на участниците в избори".

Ето целият пост на лидера на "Атака".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама