САЩ ще подкрепят Гърция при турска агресия в Егейско море

17:44, 06 окт 19 / Свят 25 1962 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Запитан за потенциален сценарий, включващ ескалация на турската агресия в Егейско море, напомняща кризата в Имия през 1996 г., държавният секретар на САЩ Майк Помпео посочи, че САЩ ще "защитят... основните идеи за суверенитет."

По време на реч в Културния център на фондация „Ставрос Ниархос“ Помпео отговори на въпрос какво трябва да очаква Гърция, ако турските войски пристигнат на гръцки остров. Помпео посочи, че Вашингтон споделя същия „набор от ценности“ като Гърция и би защитил тези ценности, предаде БГНЕС.

Турция стартира производство на петрол с фракинг

„Можете да наблюдавате как се държи тази администрация и можете да сте сигурни, че ние ще действаме по начини, които защитават и опазват основните идеи за суверенитет, основните идеи на върховенство на закона и основните идеи около защитата на частната собственост – същите ценности, които имат хората в Гърция“, каза Помпео.

„Ние дълбоко уважаваме върховенството на закона. Разговаряли сме със страни, които се занимават с дейност, за която твърдим, че в основата си противоречи на нашите ценности, както и на ценностите на Гърция“, добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама