ГЕРБ-София към Мая Манолова: Парите за деца с увреждания не са пари, хвърлени на вятъра

17:26, 06 окт 19 25 2405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От ГЕРБ-София излязоха с позиция по повод искането на кандидата за кмет на София Мая Манолова да се спре изграждане на център за подкрепа на над 190 деца с увреждания и техните семейства в кв. "Драгалевци".

Ето какво се съдържа в позицията:

"Г-жо Манолова, парите за деца с увреждания не са пари, хвърлени на вятъра. Това са пари и подкрепа, от които тези деца и техните семейства имат огромна нужда. Днешното ви искане да се спре изграждането на такъв център в кв. „Драгалевци“ е не само лицемерие, то е срамно. Вместо да търсите сензация, да бяхте потърсили информация, която е публична и всеки, който се вълнува от тази тема, трябва да я знае.

Столична община осигури 732 000 лв. безвъзмездни средства от оперативна програма „Региони в растеж“ за изграждане на два центъра за подкрепа на 190 деца с множествени увреждания и техните семейства. Предстои основен ремонт и преустройство на старата сграда, в която се намираше дом за деца лишени от родителски грижи.

Г-жо Манолова, кажете на майките на деца с увреждания, че искате да спрете разкриването на два центъра за подкрепа на 190 деца и техните семейства. Обяснете и на тях, и на цялото общество, че от такива грижи няма нужда и че парите за най-слабите и беззащитни са пари на вятъра".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама