Почина легендарният барабанист Джинджър Бейкър

16:53, 06 окт 19 / Свят 25 2082 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 80-годишна възраст почина легендарният рок барабанист Джинджър Бейкър, предаде ВВС.

"С тъга трябва да ви кажем, е Джинджър почина спокойно в болничното си легло тази сутрин. Благодарим на всички за милите думи през изминалите седмици", написаха в социалните мрежи от семейството на големия музикант, който беше приет в болница в критично състояние в последните дни на септември, предава БНР.

Бейкър имаше сериозни проблеми със здравето през последните години, като претърпя и тежка сърдечна операция.

Джинджър, който започва да променя света на барабанистите преди повече от половин век с уникалния си стил, смесващ рок и джаз подход, е роден на 19 август 1939 г.в лондонския квартал "Люишъм".

През 1966 г. заедно с китариста Ерик Клептън и басистът Джак Брус създават "Крийм" и само в рамките на две години преди да се разделят се превръщат в рок феномен, който издава 4 студийни албума, с продадени над 15 милиона копия в световен мащаб. През 1993 г. като част от "Крийм", Джинджър Бейкър е въведен и в Рок Залата на Славата.

Барабанистът е свирил също с "Блайнд фейт", "Хоукуинд" и "Фела кути".

Сочен е от много критици за най-добрия на своето време зардаи легендарната си бързина. Рожденното му име е Питър Едуърд Бейкър, а "Джинджър" е наричан заради цвета на косата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама