Връчиха призовете „Личност на годината“ в Благоевград

15:30, 06 окт 19 / Общество 25 2147 Topnovini

С тържествена сесия на Общински съвет - Благоевград и церемония по награждаване на „Личност на годината“ продължават честванията за празника на града.

С музикален поздрав Биг бенд - Благоевград посрещаха официалните гости пред входа на Драматичен театър, докато влизаха в залата по червен килим.

В категория „Бизнес и предприемачество“ отличие Лора Бекташева и фирма „БИНЕР“. Във „Финанси“ и “Отличен партньор на Община Благоевград” призът бе отреден за ОББ, а в „Здравеопазване“ отличието бе за д-р Огнян Митев.

Малгожата Гребска Кулов, Андраш Кончалиев и Стоимен Добрев бяха отличени в категория „Култура“. В категория „Медии“ наградата бе отредена за Красимир Узунов, посмъртно. Призът за „Спорт“ бе връчен на Ива Уорън, а за „Образование“ на Ваня Стоева.

Ностител на „Личност на годината“ в категория „Право“ отиде при съдия Катя Бельова, а за „Социални дейности“ при Лили Максева. В категория „Хора в неравностойно положение“ бяха отличени Валери Маринов и Надежда Германова. Отец Андон Шавулев и Александър Миразчийски бяха наградени съответно в категориите „Морал“ и „Съхранение на традициите.

За изключителен принос в категория “Пример за професионализъм и гражданска ангажираност” бяха отличени ком. Антон Доклев, капитан Борислав Войнов и старши инспектор Валентин Василев. За цялостен принос в областта на образованието бе награден дългогодишният училищен директор Христо Манчев. Приз получи и Татяна Сърбинска, за съхранението и разпространението на българската култура и традиции зад граница.

Бяха връчени и стипендии на деца с постижения в областта на науката и изкуството.  

В програмата участие взеха Константина Димитрова, Александрина Механджийска, Люси Сивикова, Зоя Ангелова, Петя Стойчева, Боян Георгиев, Ерика Марчева. Както и на Марияна Мирчева и Бойко Цветанов - един от най-добрите световни тенори, солист на Националната опера и на операта в Цюрих, специализирал във Виена, Рим и Бусето и за наша чест директор на Камерна опера – Благоевград от новия творчески сезон. Водещи бяха Яна Янакиева и Димитър Борумов.

Председателят на ИК „100 години свобода“ д-р Атанас Камбитов и председателят на Общински съвет Радослав Тасков приветстваха всички, включили се в честванията за празника на града. В залата на ДТ „Никола Вапцаров“ присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ, Иво Николов – временно изпълняващ длъжността кмет на община Благоевград, Стйепан Ковач – кмет на Община Чаковец, Зоран Видивич – зам.кмет на Община Чаковец, заместник кметовете на Благоевград Христина Шопова, инж. Емилия Тунева, делегати, общински съветници и общественици. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!