Aрестуваха природозащитници в Лондон

21:08, 05 окт 19 / Свят 25 1995 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Арести на природозащитници в Лондон. Превантивно полицията задържа членове на международното движение "Борба за съществуване" заради готвен в понеделник масов протест в британската столица. В Париж симпатизанти на движението се присъединиха към демонстрацията на Жълтите жилетки.

Природозащитници ще протестират пред Министерски съвет

"Борба за съществуване" - движението се появи преди две години във Великобритания. Създадоха го около 100-на британски учени с призива за "глобално климатично въстание", за да бъдат взети по-бързи и по-адекватни мерки за овладяване на промените в климата. Членовете на движението твърдят, че целта им е да провокират, а не да воюват, а допустимото средство в протестите им е "ненасилствена съпротива".

Тази пролет в продължение на 11 дни в британската столица хиляди активисти на движението окупираха мостове по Темза. Преди няколко дни в Лондон 4-ма души от "Борба да съществуване" бяха арестувани, след като с пожарна кола напръскаха сградата на Финансовото министерство в червена боя.

Екоактивисти поляха с фалшива кръв министерство в Лондон

Движението отдавна излезе от границите на Великобритания и вече има последователи по целия свят. В Париж също се състоя демонстрация. След днешните арести в Лондон не е ясно дали ще бъде отменен този в понеделник. Според заканите на движението - членове на Борба за съществуване трябваше да окупират основни пътища в Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама