Действията на служителите от ДАИ – Пловдив са силно укорими, остават в ареста

14:27, 05 окт 19 25 2067 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Касае се за добре организирана схема, а деянията са извършени в съучастие между тримата служители Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев", това заяви съдия Екатерина Роглекова, като изтъкна, че действията им са силно укорими.

"В ДАИ е хлябът и ножът. Собствениците на транспортни фирми ги е страх за бизнеса им, защото при констатирани нарушения могат да им спрат превозните средства, както и да им отнемат лиценза. Просто са приели, че така се работи", коментира прокурорът Георги Гешев.

Съдия Роглекова изтъкна, че има реална опасност тримата да извършат друго престъпление и да въздействат на свидетелите. Тя припомни показанията на свидетелката Димитрийка Трачева.

Обвинените в корупция служители на ДАИ – Пловдив се изправят пред Темида

"Бях приготвила двата плика с по хиляда лева, но после ми бе казано, че сумата е твърде малка и ми поискаха още 3 хил. лв.", изтъква свидетелката, която е работила в транспортната фирма, собственост на холандски гражданин. Той самият бил силно възмутен от исканите подкупи.

Месарският бос Стоян Къртев подробно и точно описал какви проблеми са открили в дружеството му инспекторите от ДАИ. Бил е застрашен с отнемане на лиценза за превозване на своята продукция. Тогава бил принуден да предаде на всеки от тримата по 300 лв. и по една торба с луканки, салами и деликатеси.

Определението подлежи на обжалване в тридневен срок.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама