Калоян Паргов: Държим хората в кварталите да имат културни средища

12:45, 05 окт 19 25 1931 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пейзажи, живописни композиции по разказа "Тенец" на Радичков и сатирични рисунки на кандидата на БСП за общински съветник Анатолий Станкулов ще бъдат изложени в столичната зала "България" до 24 октомври.

С две карикатури си тръгна лидерът на БСП - София Калоян Паргов от откриването на изложбата на художника Анатолий Станкулов в столичната зала "България". Сатиричните рисунки на кандидата на БСП за общински съветник ще бъдат изложени в сградата на Софийската филхармония до 24 октомври. В експозицията са включени и пейзажи и живописни композиции по разказа "Тенец" на Йордан Радичков.

"Рисуването е самотно занимание и то няма смисъл, ако не бъде показано на хората", каза Анатолий Станкулов при откриването. Всички карикатури, включени в самостоятелната изложба на художника на вестник "Дума" са с цена точно 56 лева. Съвпадението с номера на коалиция "БСП за България" в интегралната бюлетина за местните избори на 27 октомври никак не е случайно.

Калоян Паргов поздрави Анатолий Станкулов за изложбата и пожела творбите и експозициите му да се множат, за да може повече хора да видят таланта му.

Калоян Паргов: Имаме решение за проблемите на София

"Всеки човек се нуждае от храна за душата, културата е изключително важна за израстването на една нация'', коментира Калоян Паргов. ''Затова ние, от БСП, толкова държим хората по кварталите да имат културни средища, в които да могат по-лесно да се докоснат до различните изкуства - музика, театър, изобразително изкуство и т.н.", допълни той. 

Водачът на листата на БСП за общински съветници избра да си купи две карикатури на Анатолий Станкулов, изобразяващи модерния град, в който живеем.

"В унисон са с всичко около нас, обясни избора си той. Едната показва Мойсей, който вместо море, разделя жилищни сгради, за да минат хората. А другата представлява дърво от тухли и акцентира върху застрашените от изчезване зелени площи в града и липсата на чист въздух в София. Презастрояването и смогът влияят зле на здравето на хората. Не бива да пренебрегваме тези проблеми".

Уважение към колегата и приятел Анатолий Станкулов показа с присъствието си на откриването на изложбата и популярният наш художник-авангардист Иван Яхнаджиев.

Преди малко повече от година Калоян Паргов и Яхнаджиев организираха благотворителна изложба в сградата на Столична община по време на редовна сесия на СОС. Средствата от продадените картини, рисувани от деца с дислексия с помощта на Иван Яхнаджиев, бяха дарени за закупуване на материали, за да продължат те да развиват таланта си в изобразителното изкуство.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама