До дни се очаква да започнат ремонтните дейности на изгорялата кооперация в Бухово

11:25, 05 окт 19 / Общество 25 1482 Topnovini
1

Измина точно един месец след пожара в Бухово, при който близо 200 души останаха без покрив.

Все още някои от жителите живеят при роднини, близки или общински жилища, съобщава bTV. Потърпевшите разказват, че до няколко дни се очаква да започнат ремонтните дейности по жилищния блок. По думите им всичко обещано от институциите ще бъде изпълнено и са наясно, че ще отнеме време то да бъде направено.

„Не сме забравени от хората и Столична община. Всеки ден са тук и ни помагат с нещата, от които имаме нужда”, заявиха пострадалите.

Местните заявиха, че към момента по дарителската сметка са събрани над 19 хил. лв., а 90% от парите са дошли от частни дарители.

Столична община отпусна 40 000 лв. помощ за пострадалите при пожара в Бухово

От Столична община обясниха, че в момента има проект за ремонтните дейности, който е одобрен за финансиране. Очаква се постановление на Министерски съвет, след което ще започне изграждане на покривната конструкция, електрическите инсталации и ВиК.

Припомняме, че преди месец апартаментите на живущите в пострадалия блок бяха сериозно опожарени или наводнени след спасителната акция. Повечето от потърпевшите останаха при близките си. Веднага след инцидента Агенцията за социално подпомагане (АСП) се самосезира и предприе необходимите мерки в подкрепа на пострадалите, като изплати на 44 семейства помощи в размер на 375 лв. Столичният общински съвет (СОС) също отпусна парична помощ в общ размер 40 000 лв. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 23 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.