Калоян Паргов към таксиметровите шофьори: Не се плашете, промяната идва!

18:43, 04 окт 19 25 1518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благодаря на всички таксиметрови шофьори, които се отзоваха на поканата. Трябваше да дойдат много повече, но разбрахме, че опонента ни от ГЕРБ е отправил преки заплахи към тези, които ще дойдат от различните компании да присъстват да им кажа: Не се плашете, промяната идва! С тези думи лидерът на БСП - София и водач на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов се обърна към таксиметровите шофьори. Днес той, заедно с кандидата за общински съветник от листата на социалистите Ивайло Павлов, с кандидата на БСП за кмет на район "Подуяне" Веселин Жечев и с народния представител Димитър Данчев се срещнаха и разговаряха с представители на таксиметровия бранш в София.

Темите, които те обсъдиха, бяха свързани с обновяването на тарифите всяка година, с обособяването на стоянки, с липсата на химически тоалетни за нуждите на таксиметровите шофьори, използването на буслентите, както и големината на данъка.

Калоян Паргов беше категоричен, че цените трябва всяка година да бъдат преразглеждани и коментирани. "Нека Столичният общински съвет да започне да спазва закона и веднъж годишно да преразглежда минималните и максималните тарифни цени на таксиметровите превози в София, в диалог с Вас и гражданите", заяви той. - Проблемите в този бранш са много. А липсва диалог от страна на Столична община с шофьорите. Поставянето на стоянки на места, които са удобни само и единствено на Столична община, също е проблем. Решаването зависи от волята и организацията на Столична община, която трябва да направи нещо, крайно време е. Досега в СОС липсваше воля да бъдат решени тези проблеми, но ситуацията ще се промени скоро".

Народният представител Димитър Данчев пое ангажимент да внесе за разглеждане проблемите на тактиметровите шофьори в парламента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама