Фандъкова: Включваме постиженията на научния сектор в работата за града

16:57, 04 окт 19 25 2174 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възползваме се максимално от постиженията на науката и учените в работата за развитие на нашия град. Заедно с Института по информационни и комуникационни технологии на БАН работим по няколко проекта, които са важни за София. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС, съобщиха от пресцентъра на партията. Тя присъства на откриването на Дни на отворените врати на Института по информационни и комуникационни технологии на БАН.

Фандъкова разказа как екип от учени на БАН е направил 10 тактилни 3D картини от известни български художници, представени на Софийска градска художествена галерия в изложбата посветена на 140 години от обявяването на София за столица на България. Тези тактилни 3D картини помагат на хора с нарушено зрение да могат да възприемат и усетят картината.

Сътрудничеството на София с БАН ще продължи и с процеса на дигитална трансформация на нашия град. Възможностите, които ни предоставя лабораторията на института, както и суперкомпютъра, са важна част от работата по иновации и прилагането на новите технологиите в работата за града“, каза Фандъкова.

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от коалиция ГЕРБ-СДС Владимир Данаилов, Християн Петров и Димитър Вучев.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама