Борис Цветков, БСП- София: Ще спасим парка около езерото в „Дружба“

12:36, 04 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1327 Topnovini
Снимка: БСП- София

Изборът пред нашите съграждани е ясен. Той не е толкова ляво - дясно, а дали им харесва как се развива градът, темповете, с които се развива. Посоката, в която се развива и дали искат да получат още от същото. Вторият вариант е да предпочетат промяната. Това каза Борис Цветков, кандидат за кмет на район „Искър“ и за общински съветник, в ефира на ТВ Европа, съобщиха от БСП-София. 

Делян Георгиев, БСП- София: Разчитам на ясна програма и разпознаваемост в „Изгрев“

Той обясни, че много преди социалистическия период на развитие на София, е приет план, който гарантира компенсиране на това, че София е в котловина и се получава повече запрашеност и мъгливост. Ето защо са предвидени три големи клина, през които да влиза чист въздух от Витоша ида става естествена вентилация на въздуха в София. Според Цветков през последните 25 - 30 години, с поредица бездарни и дори престъпни решения на управляващите Столична община, това е опорочено.

"Има хубави кооперации в нови квартали. Те, обаче на практика, са едни скъпи гета. Няма улици, по които да се разминат спокойно две коли. Няма никакво озеленяване, велоалеи и тротоари. Няма детски градини, паркове, поликлиники. Дори градският транспорт трудно може да влезе в такива квартали“, каза Цветков и допълни, че не може човек, който е управлявал десет години града да каже: „Аз се разграничавам от главения архитект“ и да прехвърли на него цялата вина за свършеното и несвършеното.

"Паркът около езерото в „Дружба“ е емблематичен. Това е мястото, където се прави Богоявленския водосвет, както и една гражданска инициатива „Хоро край езерото“, посочи Цветков. Той обясни,че около него има реституирана частна собственост, която е отредена за озеленяване. Но кметът Фандъкова и нейният екип вече десета година не стартират и не завършат процедура по отчуждаване. „Ако бъда избран, незабавно ще започне отчуждаването на тези частни терени, които са отредени за озеленяване“, категоричен бе Борис Цветков. Така ще се предотврати строителството на пететажна сграда, която ще разцепи парка на две.

Кандидатът за кмет на „Искър“ посочи, че при демографската криза, включително и в София, има 7164 деца без места в общинските детски ясли и градини. Според него е необяснимо, че при пълна подкрепа за всеки проект за изграждане на детски градини, този проблем още не е решен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи