Петима са загиналите след аварийното кацане в Лвов (ОБНОВЕНА)

15:00, 04 окт 19 / Свят 25 2469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Катастрофа с товарен самолет Ан-12, изпълняващ чартърен полет Виго (Испания) – Лвов, по време на аварийно кацане на украинското летище.

Публикувана в 10:15 часа

Товарен самолет Ан-12, изпълняващ чартърен полет Виго (Испания) – Лвов, беше принуден да кацне аварийно близо до украинското летище, съобщава БГНЕС. 

Загинали са трима души, а съдбата на още двама е неизвестна, съобщават от службата за аварийни ситуации на Украйна. На борда на самолета са се намирали 8 човека – 7 души екипаж и един служител, който придружавал товара.

Заради лошото време: Забавени или отменени полети в Москва

По предварителна информация, аварийното кацане се е наложило заради липса на гориво. Един човек от седем-членния екипаж е бил евакуиран и предаден на спешна помощ.

Продължават аварийно-спасителните дейности.

Обновена в 15:00 часа

По-късно министърът на инфраструктурата Владислав Криклий съобщи, че загиналите при аварията са петима.

Полицията заведе наказателно дело за нарушаване правилата на безопасност на движение или експлоатация на въздушния транспорт, предвиждащ наказание 10 години лишаване от свобода.

''Кабината е разцепена напълно, всичко е разпиляно. Товарът в самолета е задушил хората, които са се намирали там, затова шансовете да бъде открит още някой, са минимални. В самия корпус на самолета има разхвърляни много човешки останки'', съобщават от пресслужбата на градската управа.

Самолетът не е трябвало да каца в Лвов, а е трябвало да бъде зареден. Пилотите са поискали спешно разрешение за зареждане, но просто не са успели да стигнат до пистата

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама