Крадци, представящи се за полицаи, пребиха възрастно семейство

09:39, 04 окт 19 25 2305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рецидивисти пребиха брутално възрастно семейство и го ограбиха. Престъплението се е случило в близкото до Казанлък село Бузовград.

Крадците са се представили за полицаи и са започнали да бият с дървен кол в леглата възрастните хора. Пострадалата жена е инвалид. Възрастният мъж се е опитал да се съпротивлява и вероятно това е уплашило нападателите, които избягали, съобщи Нова телевизия.

„Случката се разигра около 2 часа през нощта. Чух как казват, че са полицаи, затова ги запитах, след като са полицаи, защо ме удрят. Светеха ми в очите, за да не мога да видя лицата им. Тогава единият започна да ми нанася и удари, където успее. Съпругата ми започна да вика за помощ и нападателят скочи, каза ми да не мърдам, защото ще се върне и ще ме пребие. По това време вторият от крадците е започнал да бие съпругата ми, а този, който беше при мен отиде да му помага. Страх ме е случаят да не се повтори”, разказа жертвата на нападението Иван.

„Мога да кажа, че Бузовград е едно от спокойните села в Община Казанлък и досега такъв случай не сме имали, откакто аз съм кмет. Населеното място е оживено, с много млади хора. Престъпността е почти нулева. Радвам се, че полицията е предприела адекватни мерки и лицата са задържани”, посочи кметът на с. Бузовград Михаил Янушев.

Нападателите са задържани непосредствено след извършване на престъплението, благодарение на бързо подадения сигнал от пострадалия. Лицата са осъждани многократно и са изтърпявали наказание „лишаване от свобода”. Общият размер на присъдите на двамата е над 20 години. Те обаче са се възползвали от възможността за кумулация и престоят им в затвора е по-малък, излежали са половината. В момента срещу тях има повдигнато обвинение и са задържани за срок от 72 часа”, каза ст. инспектор Христо Петров, „Криминална полиция” към РУП – Казанлък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама