"Булгартрансгаз“ ще търси кредит за проекти от „Балкански поток“

18:12, 03 окт 19 25 2359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Булгартрансгаз“ ще търси кредит за 150 млн. евро за изграждането на проекти, които са част от „Балкански поток“, обяви ръководителят на газовото дружество Владимир Малинов, цитиран от БНР.

Краткосрочен кредит, който предвиждаме в рамките от 6 до 12 месеца“, посочи той. Владимир Малинов подписа договор за изграждане на две компресорни станции, които са част от разширението на газопреносната инфраструктура на страната ни. Изграждането ще струва 350 милиона лева без ДДС, като 40% от тях ще бъдат платени авансово. Останалите средства ще бъдат изплатени в следващите две години.

'Балкански поток'' се разраства: Изграждат две компресорните станции

Договорът за изграждане на станциите, които са част от проекта „Балкански поток“, беше подписан от "Булгартрансгаз" и избраният за изпълнител на проекта консорциум „Ферощал Балкангаз“.

„По този начин виждаме една възможност за осигуряване на доставки на природен газ от различни източници по различни маршрути, което представлява концепцията за газоразпределителен център на територията на България“, заяви министър Теменужка Петкова, която също присъства на подписването на договорите. 

Петкова: От „Балкански поток“ приходите за България в следващите 20 години ще са девет милиарда лева

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама