СЕМ определи като натиск протеста в защита на Костов

13:45, 03 окт 19 25 3228 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

СЕМ решава съдбата на Светослав Костов следващата седмица. Това стана ясно от думите на председателя на медийния регулатор София Владимирова, след като бяха изслушани част от служителите на БНР, които подкрепят Костов, предаде репоретер на ТОПНОВИНИ.

Питам кой носи отговорността за случващото се в БНР. Смятам, че това е генералният директор – той затова е избран и разполага с оперативна самостоятелност, коментира Владимирова.

Едва 50 човека, подкрепящи Костов, питат саботаж ли е спирането на БНР

"Когато пред сградата на СЕМ се провежда хепънинг в подкрепа на изпълнителния директор на БНР, решението за чието оставане или напускане ще бъде разглеждано следващата седмица - това е натиск", коментира шефът на медийния регулатор, но подчерта, че нито тя, нито СЕМ са се отнесли по различен начин с редколегията на "Хоризонт" или със служителите, които са се събрали днес."Изслушахме редколегията, изслушахме и хората, които бяха тук".

Защитници на Костов: Редколегията на „Хоризонт“ е оказвала натиск над журналисти

Владимирова заяви, че очаква уважение към СЕМ, защото членовете му провеждат всичките си заседания публично при открити врата. "Можете ли да посочите друг орган, който по този начин допуска до работата си медиите?", попита тя.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама