Пласидо Доминго подаде оставка като генерален директор на операта в Лос Анджелис

07:39, 03 окт 19 / Свят 25 2202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният оперен певец Пласидо Доминго подаде оставка като генерален директор на операта в Лос Анджелис, където работи повече от 20 години заради обвинения в сексуален тормоз, заяви музикантът в изявление, цитирано от РИА Новости.

"Ще продължя да работя, за да си възвърна честното име, но до тогава реших, че най-добрият вариант за операта в Лос Анджелис ще бъде, ако напусна позицията на генерален директор и се оттегля от планираните изпълнения", се казва в изявлението, съобщи БГНЕС. 

Още 11 жени обвиняват Пласидо Доминго в сексуален тормоз

Според Доминго обвиненията, повдигнати срещу него в пресата, създават атмосфера, в която му е трудно да работи.

Изпълнителният комитет на борда на директорите на операта в Лос Анджелис благодари на Доминго за "вдъхновението и ангажираността му към организацията и нейния екип", като го нарече безпрецедентен принос за културния живот на града.

"Той е не само невероятно талантлив артист, но и движеща сила в създаването, развитието и растежа на операта в Лос Анджелис", се казва в изявление на ръководството на театъра.

Пласидо Доминго се оттегли от всички изяви в Метрополитън Опера

В началото на септември група жени обвини певеца в секс тормоз. Сред тях беше певицата Анджела Търнър Уилсън и още десет изпълнителки, които останаха анонимни, тъй като все още работят в тази област. 78-годишният Доминго отрече всички обвинения.

На този фон редица американски театри отмениха концерти с участието на Доминго. Европейската програма на неговите изпълнения за тази и за 2020 г. все още не се е променила. Миланската опера Ла Скала, Лондонската Ковънт Гардън и Залцбургският фестивал заявиха, че няма да променят програмите си, включващи гастроли на Доминго.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама