От 2000 до 5000 лева глоба зоват Сидеров заради поведението му в БНТ

20:30, 02 окт 19 / Политика 25 4501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централната избирателна комисия установи нарушение на правилата на предизборната кампания от страна на Волен Сидеров в предаването по БНТ "Референдум". Сидеров ще трябва да заплати парична глоба. Решението на ЦИК е по сигнал на СЕМ и на партия ВМРО, предаде БНР. Говорителят на ЦИК Александър Андреев обясни:

"Централната избирателна комисия прие, че е налице нарушаване на правилата на предизборната кампания, а именно чл. 183 ал. 4 във връзка с нарушения на добрите нрави, честта и достойнството на кандидати и установи нарушение по отношение на господин Сидеров. Санкцията за подобно нарушение е между 2000 и 5000 лева като глоба, а при повторно може да достигне до 15 000". 

Няма да разглеждат коалиционното споразумение заради скандала с Волен Сидеров

Сезирането на комисията е по механизма за мониторинг, описан в споразумение между ЦИК и СЕМ. В началото на предаването лидерът на партия и кандидат за кмет на столицата нападна представител на друга формация с обвинения, че участва в управлението от името на една от опозиционните политически сили. Двамата размениха обидни реплики и това попречи на нормалното протичане на дебатите и предаването като дори се наложи то да бъде прекъснато за няколко минути, а в студиото влязоха и служители на реда.

В своя декларация днес ръководството на БНТ заклейми грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение и определи поведението му за възмутително. 

Председателят на СЕМ София Владимирова и останалите членове на СЕМ декларираха подкрепа за позицията на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков по казуса и смятат, че екипът на предаването е реагирал професионално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама