ГЕРБ: Поведението на Сидеров е позор за Народното събрание

13:03, 02 окт 19 / Политика 25 2396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ПП ГЕРБ осъди поведението на лидера на ПП "Атака" Волен Сидеров по време на участието му в предаването "Референдум" по БНТ, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Невъздържаното поведение на лидера на "Атака" доведе до прекъсване на предаването вчера. Дебатът трябваше да бъде за предстоящите избори, но избухна скандал между Волен Сидеров и председателя на предизборния щаб на ВМРО Юлиан Ангелов. Лидерът на „Атака“ премина границата и няколко пъти каза, че кандидатът на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки е: „гей, който трябва да оглави гей парада“. Ангелов му отговори, че е в неадекватно състояние и че неговата истина е „жълт вестник“. „Той е дошъл от кръчмата тук, да се забавлява“, заяви депутатът от ВМРО и напусна студиото.

БНТ: Сидеров се държа възмутително в „Референдум“

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, която също бе участник в телевизионната дискусия по националната телевизия, заяви, че с поведението си Сидеров е заложил авторитета на парламента. "Това беше личен негатив, но г-н Сидеров е част от Народното събрание и като народни представители всички сме призвани да пазим авторитета на инситуцията. Снощното му представяне беше позор за институцията", коментира тя. Дариткова отбеляза, че вярва, че българският избирател ще подходи с разум към всеки избор и ще се дистанцира от популистките изявления.

Няма да разглеждат коалиционното споразумение заради скандала с Волен Сидеров

Председатлят на парламента Цвета Караянчева определи поведението на Волен Сидеров като неприемливо и подчерта, че такова повдение не бива да се толерира.

Вицепремиерът Томислав Дончев посочи, че физическа агресия по телевизията, не само по националната, а и по другите, може да има само ако се предава турнир по бокс или борба, или екшън.

"Езикът на омраза е много изкусителен като инструмент, но това се връща. Ако то е позволено на политицте – защо да не е позволено и на останалите", каза той.

В отговор на въпроса дали лидерът на "Атака" не е опозорил и управляващата коалиция,  Дариткова отгорови, че всеки носи персонална отговорност за своето поведение и в коалиционното споразумение не са разписвани правила за поведение. 

Председателят на парламента Цвета Караянчева също подкрепи казаното от Даниела Дариткова и посочи, че като различни политически сили, всички имат различна идеология и различен начин на водене на кампанията. „Да си припомним Костинбродската афера и как политическите сили коментираха в деня за размисъл, ние понесохме много негативи от това, но мисля, че такова поведение не бива да се толерира“, каза тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама