Туристите ще плащат по 1000 долара, за да видят комодските варани

20:40, 02 окт 19 / Култура 25 2001 Шрифт:
Topnovini
Комодски варан

Туристите ще трябва да платят 1000 долара, за да влязат на „Острова на драконите” Комодо.

Индонезийският остров Комодо, който е дом на комодските варани няма да бъде затворен за туристи догодина, както планираха първоначално властите, но ще бъде въведена схема за членство в размер на 1000 долара, съобщи БГНЕС.

В момента туристите плащат около 10 щатски долара, за да влязат на острова.

През 2018 г. 176 000 души са посетили Комодо, което е доста повече от посетилите острова 44 000 души през 2008 г.

През юли местните власти заплашиха, че островът трябва да бъде затворен, за туристи, за да няма намеса в процесите на чифтосване и излюпване на популацията на комодски дракони.

"Хората ще трябва да станат членове и да платят $ 1000, за да имат достъп за една година", каза по това време губернаторът на региона Виктор Бунгтилу Лайскодат. "Мисля, че това е евтино."

Министерството на околната среда и местното управление обяви, че островът няма да бъде затворен за посетители и ще бъде въведена система за членство за посещения на цена 1000 долара.

Комодските варани са най-големите гущери в света. Те могат да достигнат до 3 м. дължина и имат остри като бръсначи зъби. Повечето от тях - около 1700, живеят на остров Комодо, а около 1000 екземпляра живеят на Ринка, друг остров в националния парк.

Националният парк е част от световното наследство на ЮНЕСКО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама