Сидеров: Ще съдя БНТ, Чешмеджиева трябва да ми се извини

10:32, 02 окт 19 / Политика 25 3255 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще заведе съдебно дело срещу БНТ. Това обяви самият той в кулоарите на парламента във връзка с вчерашното си участие в предаването „Референдум“ по БНТ, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

„Недопустимо е в държавна телевизия, която се издържа от парите на данъкоплатците, да идват полицаи и да застават на страната на един от участниците. В предаването аз казах няколко истини. Първо, че Ангел Джамбазки е гей и е честно да си признае, както направи берлинският кмет. А сега е софийският кмет. Другото, което обясних, е, че това предаване е скучно“, заяви Сидеров.

Той посочи, че му е била наложена цензура, като му е бил спрян микрофонът. „И днес Кошлуков казал, че няма да ме допуска в телевизията. Това да не ти е бащиния. Как може по този начин да се цензурира един политик“, възмути се Сидеров.

БНТ: Сидеров се държа възмутително в „Референдум“

Според него ръководството на БНТ е нарушило споразумението с „Атака“ и ще понесе отговорност за това. Лидерът на ПП "Атака" подчерта, че ще заведе съдебни дела срещу телевизията. „Явно Кошлуков иска да угоди на соросоидите, въпреки че те не го харесват“, заяви депутатът.

Сидеров коментира и поведението на водещата Добрина Чешмеджиева, която според него е искала той и неговите поддръжници да изчезнат от студиото. „Аз нищо не съм нарушавал. Нарушенията бяха от страна на водещата, която ми спря микрофона“, подчерта той и поиска тя да му се извини.

Лидерът на „Атака“ отрече обвинението, че не е дал възможност на останалите участници в предаването да се изкажат. „Юлиан Ангелов говори доста обидни и нападателни неща, но него го прикриват. Имаме тенденциозно отношение на един медиен чадър над една партия. Нещата стават все по-зле – полицейщина, цензура, спиране на моя достъп до БНТ“, заяви той.

Сидеров не отговори на въпроса дали е употребил алкохол преди участието си в предаването. На свой ред обаче попита защо медиите не задават този въпрос на вицепремиера Красимир Каракачанов. „Той редовно употребява алкохол. Аз съм го виждал как употребява алкохол, яде, пие и след това отива в предаване. Той е бил агент на Държавна сигурност и използва ченгесарски хватки, като казва, че не съм си пил хапчетата. Без моите усилия Каракачанов и Симеонов нямаше да бъдат вицепремиери“, заяви Сидеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама