"Медицински надзор" с нов зам.-директор

15:25, 01 окт 19 / Общество 25 2109 Шрифт:
Topnovini

Проф. Петко Салчев е назначен за заместник изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Заповедта за това е издаден от изпълнителния директор Росен Иванов, съгласувано с министъра на здравеопазването. Проф. Салчев ще ръководи  ресора „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Преди да бъде назначен на настоящата позиция той е ръководил дирекция „Класификационни системи, стандарти и иновации" в Националния център по обществено здраве и анализи. Проф. Салчев  е бил директор на Регионален център по здравеопазване – София град и директор на Университетска болница „Царица Йоанна". В периода 2003-2005  е  заместник-министър на здравеопазването.

Проф. Салчев е изследовател в секция „Макроикономика“ в Института за икономически изследвания – БАН. Работил е и ръководил Катедра „Социална медицина и здравен мениджмънт" към Медицински университет – София, като е преминал през всички научно-преподавателски степени – асистент, главен асистент и доцент. Дисертацията му е на тема „Ролята на общопрактикуващия лекар в България". Професор е по социална медицина и здравен мениджмънт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама