Стотици „светулки“ ще преминат през Борисовата градина

18:00, 01 окт 19 25 2160 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази вечер в Борисовата градина ще се проведе солидарното бягане Светулки Run 2019 в подкрепа на хората със зрителни увреждания. Събитието се организира от Софийски Планински Клуб и Фондация „Синергиа“, с подкрепата на Doppelherz Bulgaria и Есилор България,  съобщиха от фондацията.

Вдъхновени от спорта и от неговата притегателна сила Софийски планински клуб за поредна година организира благотворително бягане в подкрепа на хората със зрителни увреждания.

Събитието през 2018 година успя да събере повече от 3000 лв., които бяха дарени за каузата на Фондация „Синергиа“. Мисията на фондацията е да подобрява качеството на живот на незрящи хора и тази година събраната сума е предназначена за закупуването на техническо оборудване за по-лесно придвижване на незрящи хора в градски условия. 

Бягането ще се проведе по 5-километрово трасе в Борисовата градина и ще започне край езерото „Ариана“ в 20.00 часа. Всички участници ще трябва да бъдат с челници или друга светлина, за да се ориентират в тъмното.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама