По делото срещу бившия зам.-кмет на София се яви само един свидетел от четирима извикани

14:09, 30 сеп 19 / Крими 25 1631 Шрифт:
Topnovini

Днес започна делото срещу бившия зам-кмет на София Евгени Крусев в Специалзиирания съд, пише БГНЕС.

От четирима извикани свидетели се яви само един - инж. Румен Борисов, изготвил първоначалния идеен и технически проект за ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев". Крусев завеждаше ресор „Транспорт и транспортни комуникации” в общината. Той бе предаден на съд за това, че в периода от 27 юни 2018 г. до 5 декември 2018 г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е нарушил служебните си задължения по Закона за обществените поръчки, както и задълженията, възложени му със Заповед на кмета на Столична община.

Делото срещу бившия зам-кмет на София Евгени Крусев влиза в съда

Предприел e действия за съществено изменение на сключения договор с „Джи Пи Груп“ АД за обществена поръчка, с което е набавил облага за „Джи Пи Груп“ и допринесъл за значителни вредни последици за Столична община от заплатени на дружеството строително-монтажни работи на завишени цени в размер на 621 194,01 лева с ДДС, както и заплатени неизпълнени количества и обеми строително-монтажни работи в размер на 298 669,54 лева с ДДС – или общо 919 863,55 лева с ДДС.

Завишените цени в полза на „Джи Пи Груп“ се определят от разликата в офертната цена на обществената поръчка на спечелилия и класирания на второ място участник, който предложил същата подложка на релсовия път, положена при изграждане на трасето.

Съдът реши: Процесът срещу Евгени Крусев започва на 30 септември

Освен това, съгласно изменението на проекта, в кривата на ул. „Алабин“ и ул. „Граф Игнатиев“ били положени 144 м обикновени релси, а не предвидените в договора за обществена поръчка. Те били актувани два пъти с два протокола, с което общината е била ощетена с още 21 707,14 лв. с ДДС.

Обвиниха Евгени Крусев в ощетяване на Столична община с над 900 000 лева

На Евгени Крусев му бе наложена мярка за неотклонение „Подписка“ и забрана да напуска страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама