Тервел Пулев: Мениджърът на Борис Станчов със сигурност е знаел за чуждата самоличност

09:21, 30 сеп 19 25 1781 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Абсурдно е! Не е възможно мениджърът на Борис Станчов да не знае за чуждата самоличност", заяви боксьорът Тервел Пулев пред bTV.

Според бронзовия медалист от Лондон 2012 експертизата ще разясни причините за смъртта на младия боксьор, но има и нещо нередно в медицинското му свидетелство за двубоя в Албания, тъй като е подпечатано само от един лекар.

Роднини и близки на починалия боксьор на протест, искат доживотен затвор за треньора му

"Има хипотези, но трябва да разберем експертизата. Казват, че е изпил виагра. Не знам някой да пие виагра преди спортно събитие", каза по-малкият от братя Пулеви.

"Има практика боксьори да пълнят статистиката на своите противници. Това не е проблем. За мен трябва да се види как функционира нашата система, за да не се стига до други такива инциденти. За първи път чувам да използват чужда лична карта. За мен това е прецедент. Не е възможно мениджърът на момчето да не знае - те минават граничен контрол, кантар. Той вероятно ще твърди обратното. Независимо кой се качва на кантара, дори най-известният боксьор, винаги трябва да покаже лична карта. Мениджърът не може да ме убеди, че не е знаел за сменената самоличност", продължи той.

Започва пълна ревизия на всички лицензирани боксьори в България

Според Тервел Пулев властите трябва да докажат чия е вината в случая. Той разкри, че е бил привикан в прокуратурата, за да разясни някои неща, свързани с професионалния бокс.

"Може би разковничето е в медицинското. Там, ако е имал проблеми, може да е използвал чужда самоличност. Това обаче ще се разбере, като излезе експертизата. Бях в прокуратурата и видях медицинското. Един-единствен лекар е подпечатал всичките прегледи. Това ми звучи малко като - "Докторе, ето ти 100 лева и направи медицинското". От прокуратурата ме извикаха в качеството ми на експерт, защото и за тях това е нещо ново. Обикновено минаваш пред различни кабинети, а не само през един лекар", поясни боксьорът.

"Трябва да има контрол, за да не се допускат повече такива случаи. За първи път виждам толкова бързо да викат носилката. Това означава, че веднага е загубил съзнание, може би не е имал и пулс.", добави Тервел Пулев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама