Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира в Китай

09:01, 30 сеп 19 / Спорт 25 2098 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира от категория АТР 500 в Пекин на твърди кортове. Григор обаче запази позицията си в ранглистата и стартира новата седмица като 26-а ракета в света.

Той отстъпи на Андрей Рубльов от Русия с 2:6, 5:7 след малко повече от час и половина игра.

В първата част руснакът проби подаването на съперника за 2:1 и 5:2 и спечели без особени проблеми, като разчиташе най-вече на мощния си форхенд и стабилния сервис.

В началото на втория сет Рубльов проби отново. Димитров обаче успя да направи рибрейк. Това стана в шестия гейм, когато Григор поведе с 40:0 и реализира втората си възможност, за да направи резултата 3:3. В 11-ия гейм българинът допусна нов пробив. При 15:40 той изкара волето от бекхенд в аут и веднаа след това съперникът му сервираше за мача. Рубльов поведе с ас с 40:15 и реализира още първия си мачбол.

Хасковлията завърши с 16 печеливши удари при 31 непредизвикани грешки.

Следващата седмица Димитров ще участва на Мастърс 1000 турнира в Шанхай.

В Топ 20 тази седмица не настъпва нито една промяна. Новак Джокович остава лидер, а десетката допълват Рафаел Надал, Роджър Федерер, Данийл Медведев, Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Карен Хачанов и Роберто Баутиста Агут.

При жените в челната десетка настъпва едно разместване - Симона Халеп измества Бианка Андрееску от петата позиция. Първата ни ракета Виктория Томова се изкачва със седем места и е 143-а, а Изабелла Шиникова отбелязва впечатляващ прогрес с 42 позиции нагоре и е 171-а. Сесил Каратанчева пък губи 46 места и вече е извън Топ 300 - на 329-о. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама