Хотелиери: Министърът на туризма трябва да подаде оставка заради "Томас Кук"

19:31, 29 сеп 19 / Политика 25 2335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Единственият чуждестранен туроператор, който не е регистриран в Националния туристически регистър, е фалиралият „Томас Кук“. Това заяви председателят на сдружението „Клуб на хотелиера“ Диана Колчева, предаде "24 часа". Според нея с това Министерството на туризма е допуснало огромна слабост.

"Госпожа Ангелкова би следвало, заради тази допусната грешка, да се излезе доблестно пред българските хотелиери и всички занимаващите се с туризъм и да каже "Да, сгрешихме, цялата администрация на министерството, подавам оставка за това", каза Колчева в Несебър.

Ангелкова: Туризмът е философия, емоция и светоглед

"След като не е регистриран по нашето законодателство, ние, хотелиерите, нямаме никакво основание, да имаме претенции към този оператор", допълни тя.

Диана Колчева е категорична, че спешно българската държава трябва да вземе адекватни мерки, с които да подпомогне следващите два туристически сезона. Според нея, сега е моментът да се намалят летищните такси за нискотарифните компании, за да се привлекат много такива. Трябва да се направят и пакетни програми, с които в страната ни да влязат повече индивидуални туристи.

Ангелкова: Загубите за българските хотелиери от фалита на ''Томас Кук'' са за десетки милиони левове

Тя коментира, че е съвсем естествено всеки икономически субект да се стреми към растеж. „Когато обаче, пораснеш прекалено много, в един момент не можеш да контролираш всичко и започват да се допускат слабости по веригата. Най-вероятно това се е случило и в „Томас Кук“.

"Практика е в световен мащаб, кредиторите да фалират фирми, защото фирмата няма добри икономически показатели, централните банки са ги натиснали. Случват се такива неща“, коментира още Колчева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама