КНСБ започва срещи с работници из страната

11:39, 29 сеп 19 25 2394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на КНСБ започва срещи с работници из страната. Целта е да се види кои са най-сериозните проблеми на хората на труда, които не са представени в синдикати и да се търси тяхното решение. Арена „Работеща България“ ще стартира утре в Стара Загора, а през първата седмица ще бъдат посетени още Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Пазарджик и Перник, съобщиха от КНСБ.

Целта на Арена „Работеща България“ е да се създаде платформа, в която работниците, дори и тези, които не членуват в синдикати, да могат да изказват искания мнения или препоръки към останалите социални партньори, като работодатели, правителство и международни организации.

Тази платформа ще бъде Гласът на Работеща България, каквото беше и мотото на последния ни конгрес. Като най-голямата структура на хората на труда, КНСБ защитава всички работещи в България, не само нашите членове. Затова на организацията й отива да бъде организатор и основен двигател на такава инициатива, заяви лидерът на Конфедерацията Пламен Димитров.

Срещите с хората ще представляват дискусии, на които ще се обсъждат теми, които касаят работещите. Част от тях са поведение в социалните мрежи, стрес на работното място, предизвикателствата пред пазара на работна ръка, ръст на работните заплати. Тези теми са определени като най-важни от фокус-групи, проведени през последните месеци в цялата страна.

Повечето участници във фокус-групите посочват като най-съществени проблеми заплащането (най-вече ниските заплати), работното време и възможностите за почивка, претоварването и стреса в работата , както и липсата на достатъчно кадри, затруднения при разпределение на работата и взаимната заменяемост, ползването на отпуските.

Във всеки град, в който ще се проведе „Арена Работеща България“ ще има и пресконференция на ръководството на КНСБ. За точното й място ще бъдете уведомени от Регионалните ни съвети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама