След сблъсъците в Розино полицията отваря приемна

13:50, 28 сеп 19 25 2341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След сблъсъците в Розино полицията отваря приемна в размирното село. Полицаите ще дежурят всеки ден, ще предотвратяват кражби и ще издирват проблемни деца, които не ходят на училище.

Полицейският пункт е само на метри от ромската махала на селото, където преди три месеца се стигна до истинска война между два клана. Тогава бяха арестувани 55 души.

Преди дни поутихналото напрежение било на път да се разпали отново. "Наложи се да се намесим - прибрахме петима жители", каза пред Нова телевизия директорът на ОДП - Пловдив Йордан Рогачев.

Жителите на селото се надяват вече има да мир и да няма компромис към нарушителите. "Дай Боже, да има мир вече, да не се заканват. Ние не искаме да се караме, да се бием, да се пребиваме", каза Радка Искендерова.

Жителите на Розино искат ромски фамилии да бъдат изселени

''Вярваме, че ще има мир и спокойствие, ще е за по-добро. Вярвам, че полицията ще реагира много бързо и ще си върши много добре работата. Не трябва да има компромис към нарушителите", каза още Йордан Сребрев.

За внедряване на мир и спокойствие в селото ще се грижат денонощно шестима полицаи. "Има кражби на дърва от Горския фонд, за което имаме множество сигнали и за престъпни посегателства върху стопанската им продукция", каза старши инспекторът от РПУ-Сопот Мирослав Хаджийски.

Полицаите от приемната ще помагат и на местните учители да връщат в час децата от махалата. "Проблем за учителите е влизането в самата ромска махала без полицай. Страхуват се и според мен основателно - да обикаляме махалите, да търсим децата и родителите, които не се явяват и съответно причините защо не ходят редовно на училище. Основните причини според тях са липсата на пари", каза още Хаджийски.

Полицейската приемна ще отговаря и за още пет села в Подбалкана. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама