Младен Маринов: През 2018 г. убитите на пътя са по-малко, но не сме доволни

12:34, 28 сеп 19 / Общество 25 1305 Topnovini

''През 2018 година имаме намаление на убитите по пътя, но не сме доволни от това с какви темпове правим този показател по-нисък.'' Това заяви днес в Плевен министърът на вътрешните работи Младен Маринов на официалното откриване на 27-ия национален конкурс "Пътен полицай на годината - 2019".

''Трябва всеки един от нас да има самодисциплина и отговорност към себе си и към останалите участници в движението'', подчерта той.

''Всяка година пътни полицаи се събират на подобно състезание, за да покажат на какво са способни. Те трябва да са изключително добре подготвени, защото екипите им са първите, които се отзовават при произшествие на пътя и от техните действия могат да зависят и животи'', каза в словото си още министърът.

''В условията на едно такова състезание може да се направи един преглед на готовността им, а аз съм убеден, че тя е на високо ниво'', заяви Младен Маринов.

Целта на събития като днешното е хората да видят колко много аспекти има в работата на един пътен полицай.

Конкурсът „Пътен полицай на годината“ има вече 27-годишна история. В него младши автоконтрольори се състезават в дисциплините - теоретичен изпит по специализирана подготовка, стрелба с пистолет, оказване на първа долекарска помощ, майсторско управление на мотоциклет и управление на автомобил.

В тазгодишното издание участват 64 състезатели - 27 отбора мъже, по двама участника от всички областни дирекции, като дирекцията домакин участва с два отбора и 6 жени от 5 областни дирекции

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 143 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.