Директорът на БНР Светослав Костов: Не мисля, че има напрежение в радиото

09:36, 28 сеп 19 25 2156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съветът за електронни медии (СЕМ) поиска оставката на генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов. Причината – спирането преди две седмици в продължение на 5 часа на сигнала на програма "Хоризонт" и напрежението в радиото. 

Той отказва да подаде сам оставка.

"Оставка нямам намерение да подавам. И причините са няколко – не получих право на отговор след като СЕМ беше използван като рупор за едни недоказани твърдения, за едни откровени лъжи и за неистини, които чух по мой адрес. Освен това, в момент, в който тече прокурорска проверка, в момент, в който има сформирана анкетна комисия в Народното събрание и до дни Сметната палата и АДФИ (Агенция за държавна финансова инспекция) ще влязат в радиото, за да проверят защо се стига до този дефицит от 4 млн. лева за първи път в историята на БНР, и всички неизгодни договори, сключени от бившето ръководство, в момента, в който се намираме в предизборна кампания, би било отстъпление и на мен също започна да ми мирише на някакъв вид саботаж", заяви Костов пред bTV.

На въпрос какво печели с тази една седмица срок за подаване не оставка Костов отговори:

"Не мисля, че печеля, не мисля, че и губя нещо. Радиото продължава да си работи, ръководството – Управителен съвет, генерален директор и останалите директори, продължават да работят, защото ние трябва да осигурим тези документи, които ни искат и от прокуратурата, и от Сметната палата", каза той.

"Ако съветниците и юристите в СЕМ преценят, че имат основание според Договора ми за управление, да стартират такава процедура, аз вече съм се консултирал с юристи и ще търся своите права по закон. Хората продължават да си работят, не мисля, че има някакво напрежение. Вие видяхте ли напрежение по коридорите на радиото?", пита Костов.

Как би коментирал срещата със Силвия Великова в Борисовата градина Светослав Костов отговоти:

"Видяли са ни заедно, с госпожа Силвия Великова? Да, не отричам, минах през Борисовата градина, видях една колежка, която е по майчинство. Не съм бил със Силвия Великова, тя беше спряла до майката с количката – аз минах, поздравих ги и продължих по своята работа, имах друга среща", разказа той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама