СЕМ: Директорът на БНР трябва да носи отговорност и неведнъж беше призован да я поеме

19:10, 27 сеп 19 25 3158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Своето мнение изразиха днес всички членове на Съвета, които единодушно смятат, че директорът на БНР следва да подаде оставка. Това, което днес решихме, е да му се даде възможност до края на следващата седмица той да подаде такава''.

Акцент на деня: Оставка… СЕМ иска, на Костов не му стиска

''В случай, че оставка не постъпи в СЕМ, ще се разгледа решение за предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор на БНР'', това каза пред БНТ председателят на СЕМ София Владимирова относно кризата в БНР.

"Всички сме свидетели на изключителното напрежение, което се създаде в Българското национално радио в последните дни, както и на безкрайните декларации, които пристигаха в подкрепа и против ръководството. Когато господин Костов бе изслушван при нас, за да бъде генерален директор, каза, че най-вече разчита на приятелските си отношения с всички работещи в радиото и че той ще върне добрата атмосфера, а ние сме свидетели на хора, които са на оградата на радиото с надписи "оставка", коментира тя.

След спирането на БНР: одит и специална комисия

''Заседанието, на което ще се обсъжда казуса, ще бъде публично и нашите мотиви няма да останат тайна. Безпрецедентно е спирането на сигнала на Българското национално радио, още повече ние не научихме какви са били причините за това. Оказа се, че технически проблем не е имало. СЕМ е подготвил и изпратил сигнал до прокуратурата, както обявихме и на самото заседание'', добави Владимирова.

Шефът на БНР: Няма да подам оставка

''Там където считаме, че трябва да се намесят други компетентни органи, ние ги сезираме. Комисията за регулиране на съобщенията вече обяви, че също ще наложи санкция за спирането на сигнала на програмата'', обясни тя.

''Искането за оставка е сред основанията за предсрочното прекратяване на мандата. Това е част от процедурата. Смятам, че генералният директор трябва да носи своята отговорност и неведнъж бе призован да поеме отговорност за случилото се'', каза още Владимирова. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама