Ученическите карти за транспорт в София вече ще се зареждат и онлайн

14:32, 27 сеп 19 / Общество 25 1251 Topnovini
1

Много скоро родителите ще могат да зареждат ученическите карти на децата си за пътуване в столичния градски транспорт онлайн, през специална платформа, съобщи изпълнителният директор на ЦГМ Христиан Петров, цитиран от „24 часа“.

Центърът за градска мобилност предлага специален пакет от семейни абонаментни карти. Родител, който закупи карта за себе си и за своето дете за 1 месец, ще плати за ученическия документ 10 вместо 20 лв. Ако ученическите карти са две, т.е. за 2 деца, общата месечна сума за ползване на цялата мрежа е 70 лева.

Семейна месечна карта може да бъде издадена в пункт за продажба на превозни документи. За целта не е необходимо до 20 септември да се показва бележник, може само с лична ученическа карта, но след тази дата служителите на пунктовете ще го изискват.

Автоматите за билети в градския транспорт "спестили" 70 000 лева от ресто

Освен онлайн през новата платформа ще има възможност и за използване на множество иновативни модели на разплащане и валидация – като банкови карти с безконтактна технология, NFC, QR, мобилни устройства и др.

Друго голямо предимство за потребителите на градския транспорт е възможността за въвеждане на нови тарифни модели. Новата система ще даде технологичната възможност пътуването да се плаща по време или разстояние, а столицата да бъде разделена на сектори и зони.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани